Murtaza Karaçanta

KANAYAN YARA HOCALI…

Değerli dostlar Hocalı katliamı, vahşeti, cinayeti 28. yılını tamamladı ama nice 28 yıllar geçmiş olsa bile açılan yaranın Türk Dünyasında kapanması mümkün olmayacaktır… Çünkü Hocalı, Ermeni Katillerin, gözü dönmüş canilerin, eli kanlı silahşorların acımasızca korumasız çocukları, yaşlıları, kadınları, kızları vahşice katlettiği günün adıdır.

Hocalı, kadim Türk Toprağı olarak bilinen yurdun adıdır.

Hocalı, camilerin yıkıldığı, ezanların susturulduğu yerin adıdır.

Hocalı, her ne kadar adına vahşet de desek, katliam da desek özünde yapılan soykırımın adıdır.

Değerli dostlar, iki devletin birbiriyle savaşması tabii ki doğaldır, karşılıklı askeri güç kullanılarak yapılır ama bir devletin eli silahlı, askeri güç dediği birlikleriyle, kendilerine ait olmadığını bile bile, toprak işgal etmek adına savunmasız insanları, çocuk, yaşlı, kadın, kız ayrımı yapmadan vahşice öldürmesi, katletmesi bir devlete yapılan saldırı değil, belli bir etnisite ve dini mensubiyet özelinde (Türk ve Müslüman) insanlığa yapılan saldırı olur ki, bununda adına SOYKIRIM denir.

Ne acıdır ki, yapılan bu soykırıma, medeniyetten, insan haklarından bahseden emperyalist güçler, sözüm ona konu Türk Milletine yapılan zulüm olduğunu görünce gören gözlerini kapatıp görmez oldular, duyan kulaklarını kapatıp duymaz oldular.

Onlar kulaklarını da, gözlerini de kapatsalar yapılan bu vahşetin, katliamın yalnız Azerbaycan’a değil büyük Türk Dünyasına yapıldığı gerçeği hiç bir zaman unutulmayacak, unutturulmayacak. Hocalı her zaman kanayan yaramız olacak…

Bu vesile ile Hocalı şehitlerimizi ve vatan şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum, mekanları cennet, ruhları şad olsun…

 

İki sisli dağın arasısın Hocalı.

Türk’ün yüreğinin yarasısın Hocalı.

İnsanlığın vicdanının karasısın Hocalı.

Dün, bugün ve yarın, öz be öz gardaşımsın Hocalı.